Zhodnocení dopadů konání Signal festivalu v Praze na socioekonomický rozvoj regionu - Strunová, Silvie (2015)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením dopadů pořádání Signal festivalu v Praze v letech 2013 a 2014 na regionální rozvoj regionu Hlavního města Prahy a regionu České republiky, a to z ekonomického, sociálního a kulturního pohledu. V teoretické části je kladen důraz na vysvětlení problematiky cestovního ruchu se zaměřením na event tourism a kulturní eventy. Analýza kvantitativních dat v praktické části dokládá, že festival je z hlediska účastníků úspěšný. Návštěvnost Prahy během festivalu je vyšší než během jiného srovnatelného období a Signal festival má zásadní vliv na rozhodování účastníků navštívit Prahu, z čehož lze deduktivně dovodit, že festival podporuje cestovní ruch regionu. Výpočetní výstupy práce dokazují, že finanční příspěvek Magistrátu na Signal festival 2014 je zprostředkovaně prostřednictvím příjmů do státního rozpočtu i prostřednictvím přímých ekonomických přínosů do místních veřejných rozpočtů rentabilní. Empirické šetření prokazuje pozitivní vliv festivalu na kulturní život regionu, na vnímání veřejného prostoru rezidenty Prahy a na udržitelný rozvoj regionu cestovního ruchu.