Analýza výhodnosti fondového pilíře důchodového systému na Slovensku pro vybrané skupiny obyvatelstva (2005 - 2014) - Pantoflíček, Ondřej; Brabec, Petr; Zeman, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Penzijní systém Slovenské republiky po jeho reformě v roce 2005 sklízel kladné hodnocení a obdiv od mnoha evropských a světových institucí. Od této doby prošel výraznými legislativními změnami, které mají vliv na jeho podobu a fungování. V bakalářské práci analyzuji výhodnost vstupu do fondového pilíře důchodového systému a porovnávám náhradový poměr s penzí pouze z PAYG systému. Dále diskutuji zjištěné výpočty a navrhuji možná opatření pro lepší nastavení systému. Z práce vyplývá, že vstup do fondového systému se obyvatelům Slovenské republiky nevyplatí z důvodu nastavení principu zásluhovosti ve státním pilíři a systém by měl projít dalšími parametrickými úpravami.
Vedoucí práce: Petr Brabec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses