Analýza ekonomické náročnosti léčby fibrilace síní – případová studie Fakultní nemocnice Hradec Králové - Hodač, Jan; Brabec, Petr; Lukášová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Práce se zabývá dvěma způsoby léčby významného a rozšířeného onemocnění srdečního rytmu fibrilací síní. Na základě aktuálních dat poskytnutých královehradeckou nemocnicí a rozhovoru s primářem kardioangiologického oddělení práce analyzuje konvenční farmakologickou léčbu včetně léků a všech nutných vyšetření. Zároveň práce počítá s náklady z důvodů léčby komplikací, které se vyskytují při farmakologické léčbě. Druhou analyzovanou metodou léčby je intervenční zákrok katetrizační ablace. Celkové náklady farmakologické léčby jsou přepočítány podle sledovaného vývoje v letech 2005-2014 do následujících let a následně odúročeny z důvodů odlišné hodnoty budoucích peněz. Hlavním přínosem práce je stanovení doby vyrovnání nákladů konvenční farmakologické léčby s intervenčním zákrokem. Dle zjištěných nadějí na dožití práce stanovuje, pro kterou věkovou kategorii je katetrizační ablace z ekonomického hlediska efektivnější.
Vedoucí práce: Petr Brabec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses