Analýza a komparace financování zdravotnictví v České republice a ve Spolkové republice Německo v letech 2000-2012 - Zvoníková, Jana; Kobliha, Pavel; Chmelová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá financováním zdravotnictví v České republice a ve Spolkové republice Německo. Analýza se zaměřuje na období od roku 2000 do roku 2012. V teoretické části práce jsou popsány mechanismy fungování financování v obou státech. Analytická část se poté zabývá porovnáním obou systémů. Přestože oba státy patří do stejného zdravotního systému, který vychází z veřejného zdravotního pojištění, struktura financování se značně liší. Mezi hlavní odlišnosti patří soukromé zdravotní pojištění, které je v Německu využíváno. Cílem práce bylo najít možné řešení budoucího financování zdravotnictví, což se pojí s nutným prosazováním větší odpovědnosti obyvatel a růstem podílu soukromých výdajů.
Vedoucí práce: Pavel Kobliha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses