Srovnávací analýza systému pěstounské péče v České republice a v Dánsku v roce 2015 - Stloukalová, Soňa; Prachař, Ondřej; Hájek, Jan, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Předmětem této bakalářské práce je analýza systému pěstounské péče v České republice a na základě komparace se systémem pěstounské péče v Dánsku, identifikace oblastí možného zlepšení. Práce se nejprve zabývá historickým vývojem institutu pěstounské péče v těchto zemích a jejich sociálním zázemím. Dále jsou v této práci systémy pěstounské péče ve sledovaných zemích porovnávány z několika různých hledisek. Komparace ukazuje, že v Dánsku je oproti České republice ponechána větší pravomoc v oblasti pěstounské péče nestátním subjektům. Dánsko také disponuje více druhy pěstounské péče a vynakládá na tuto oblast více finančních prostředků. Dánsko se v porovnání s Českou republikou vyznačuje individuálním přístupem při určování výše dávek pěstounské péče a větší variabilitou jednotlivých příspěvků. Na základě této komparace jsou formulována doporučení pro Českou republiku.
Vedoucí práce: Ondřej Prachař
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses