Vliv demografických změn na životní pojištění - Lafatová, Karolína; Radová, Jarmila; Oborilová, Mária; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat vliv demografických změn na vývoj životního pojištění na území České republiky, konkrétně za období 2000 -- 2013. Pro pochopení praktické části jí předchází 3 kapitoly týkající se demografie, životního pojištění a pojistného trhu České republiky. Mimo jiné je kladen poměrně velký důraz na současný i budoucí problém obyvatelstva a tím je jeho demografické stárnutí. Praktická část analyzuje demografické změny, které se za posledních 13 let na území naší republiky odehrály a zkoumá jejich vliv na vývoj životního pojištění, především na předepsané pojistné. Na základě projekce obyvatelstva do roku 2050 se práce také pokouší o prognózu vývoje životního pojištění. V závěru práce jsou všechny podstatné skutečnosti, které byly z analýzy a prognózy zjištěny, popsány a zhodnoceny v celkovém shrnutí.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses