Stanovení hodnoty firmy Poděbradka, a.s. - Priesol, Tomáš (2015)
Hlavním cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty společnosti Poděbradka, a.s. k datu 31. 3. 2015. Pro ocenění je použita výnosová metoda volného peněžního toku pro vlastníky a věřitele. Součástí práce je zpracování strategické analýzy finanční analýzy. Na jejich základě je poté určen finanční plán společnosti pro následující roky. Následně je vypočítána diskontní míra, která je v modelu dále použita. Hlavní oceňovací metoda je podpořena metodami vedlejšími, které jsou založeny na tržním porovnání. Konkrétně se jedná o metody porovnatelných obchodovatelných společností a porovnatelných transakcí. V závěru práce je provedena analýza citlivosti, která zkoumá vliv klíčových faktorů na celkovou hodnotu společnosti.