Stanovení hodnoty firmy Poděbradka, a.s. - Priesol, Tomáš; Scholleová, Hana, 1964-; Čámská, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Hlavním cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty společnosti Poděbradka, a.s. k datu 31. 3. 2015. Pro ocenění je použita výnosová metoda volného peněžního toku pro vlastníky a věřitele. Součástí práce je zpracování strategické analýzy finanční analýzy. Na jejich základě je poté určen finanční plán společnosti pro následující roky. Následně je vypočítána diskontní míra, která je v modelu dále použita. Hlavní oceňovací metoda je podpořena metodami vedlejšími, které jsou založeny na tržním porovnání. Konkrétně se jedná o metody porovnatelných obchodovatelných společností a porovnatelných transakcí. V závěru práce je provedena analýza citlivosti, která zkoumá vliv klíčových faktorů na celkovou hodnotu společnosti.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses