Stanovení hodnoty JHMD, a.s. - Staněk, Martin (2015)
Tato práce se zabývá problematikou stanovení hodnoty podniku. Stanovená hodnota je užitečná nejen v rámci prodeje nebo nákupu společnosti, ale dá se využít i ke strategickému a finančnímu řízení společnosti, kdy je sledován dopad jednotlivých rozhodnutí právě na hodnotu podniku. Práce obsahuje jak teoretickou část, kde jsou vymezeny základní teoretické modely a pojmy spojené s oceňováním, tak i část praktickou, kde je přímo oceněna společnost Jindřichohradecké místní dráhy a.s.