Vliv liberalizace na osobní železniční dopravu na trati Praha - Ostrava - Černý, Lukáš; Pova, Patrik; Žalčík, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Práce se zabývá situací na železniční trati Praha -- Ostrava. Došlo zde k otevření trhu soukromým dopravcům a tato práce zkoumá jeho vliv. V první části je popsán historický vývoj na železnici v Čechách. Dále práce zmiňuje teorie, které se tématu liberalizace dotýkají, vysvětluje, co liberalizace znamená, obnáší a jaká jsou její úskalí a pozitiva. Ukazuje kroky státu a Evropské unie k liberalizaci a globalizaci železnice. Následuje představení a následné porovnání tuzemských dopravců fungujících na trati Praha -- Ostrava. V neposlední řadě přináší výsledky provedeného průzkumu na téma vliv liberalizace na osobní železniční dopravu na trati Praha -- Ostrava a odpovídá na otázku, zda byla liberalizace dobrou volbou.
Vedoucí práce: Patrik Pova
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses