Přepravní smlouva v mezinárodní nákladní železniční a silniční dopravě - Bílková, Lenka (2015)
Cílem diplomové práce je komplexně shrnout problematiku přepravní smlouvy v mezinárodní silniční a železniční nákladní dopravě, a to z pohledu českého právního systému, a zanalyzovat problematiku elektronických nákladních listů, zhodnotit výhody a nevýhody jejich využívání, resp. v případě, že využívány nejsou, zmapovat nejdůležitější překážky jejich využívání.