Finanční analýza podniku BAK, stavební společnost a.s. - Loudová, Jaroslava (2015)
Cílem bakalářské práce na téma "Finanční analýza podniku BAK stavební společnost, a.s." je zhodnocení finanční situace společnosti v časovém horizontu let 2008 -- 2013 na základě veřejně dostupných informací. Práce obsahuje teoretickou a praktickou část. Teoretická část představuje základní nástroje a postupy výpočtů finanční analýzy. Praktická část obsahuje konkrétní výpočty a doplňující komentáře o analyzované společnosti. V práci je využito horizontální a vertikální analýzy, rozdílových ukazatelů, pyramidového rozkladu, výpočtu ekonomické přidané hodnoty, bankrotních a bonitních modelů a mezipodnikové srovnání společnosti s konkurencí.