Riadenie medzinárodného tímu - Neupauerová, Silvia (2014)
Táto diplomová práca sa zaoberá spoluprácou konkrétneho medzinárodného tímu, s dôrazom na rôzny kultúrny pôvod jednotlivých členov. Cieľom tejto práce je zanalyzovať vzájomnú komunikáciu, riešenie konfliktov a spoluprácu konkrétneho tímu zloženého z členov slovenskej, českej a juhoafrickej národnosti a navrhnúť zlepšenia vzájomnej spolupráce. Cieľom práce je taktiež porovnať osobné kultúrne preferencie jednotlivých členov s Hofstedeho dimenziami charakterizujúce národné kultúry krajiny, ktorých sú zástupcom. Praktická časť pozostáva z dotazovania konkrétneho tímu medzinárodnej IT spoločnosti, operujúcim na Slovensku, v Košiciach. Použitou výskumnou metódou bol dotazník pozostávajúci z uzavretých ako aj otvorených otázok. Výsledkom šetrenia je návrh konkrétnych odporúčaní pre zlepšenie spolupráce daného tímu.