Riadenie medzinárodného tímu - Neupauerová, Silvia; Nový, Ivan, 1956-; Jarošová, Eva, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Táto diplomová práca sa zaoberá spoluprácou konkrétneho medzinárodného tímu, s dôrazom na rôzny kultúrny pôvod jednotlivých členov. Cieľom tejto práce je zanalyzovať vzájomnú komunikáciu, riešenie konfliktov a spoluprácu konkrétneho tímu zloženého z členov slovenskej, českej a juhoafrickej národnosti a navrhnúť zlepšenia vzájomnej spolupráce. Cieľom práce je taktiež porovnať osobné kultúrne preferencie jednotlivých členov s Hofstedeho dimenziami charakterizujúce národné kultúry krajiny, ktorých sú zástupcom. Praktická časť pozostáva z dotazovania konkrétneho tímu medzinárodnej IT spoločnosti, operujúcim na Slovensku, v Košiciach. Použitou výskumnou metódou bol dotazník pozostávajúci z uzavretých ako aj otvorených otázok. Výsledkom šetrenia je návrh konkrétnych odporúčaní pre zlepšenie spolupráce daného tímu.
Vedoucí práce: Ivan Nový
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses