Cost - benefit analýza mistrovství světa v biatlonu 2013 - Pavouková, Adéla (2014)
Tato diplomová práce se zabývá provedením ex post analýzy nákladů a přínosů (CBA) aplikované na konkrétní sportovní akci pořádané v České republice, konkrétně se jedná o Mistrovství světa vbiatlonu, které se konalo vNovém Městě na Moravě vroce 2013. Výsledky rozhodujících kriteriálních ukazatelů spolehlivě přesáhly požadované hodnoty, investiční projekt lze považovat za ekonomicky přijatelný. Současně akce generovala pozitivní finanční toky, lze tedy hovořit o realizovatelnosti projektu. Celkově lze projekt doporučit k realizaci, zainteresovaným subjektům přináší více přínosů než nákladů.