Ocenění podniku Rodinný pivovar BERNARD a.s. - Fiala, Marek; Kislingerová, Eva, 1950-; Čámská, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem diplomové práce je odhad hodnoty společnosti Rodinný pivovar BERNARD a.s. pro vlastníky s využitím výnosových metod ke dni 31.12.2013. Diplomová práce je rozdělena na dvě části -- teoretická a praktická část. Teoretická část popisuje metody a postupy ocenění. Praktická část je tvořena charakteristikou podniku, strategickou analýzou, finanční analýzou, finančním plánem a výsledným oceněním podniku. Analýza dosavadního vývoje podniku je provedena za období 2009 -- 2013. Finanční plán byl vypracován pro období 2014 -- 2018. Podnik byl oceněn metodou diskontovaného cash flow ve variantě volných peněžních toků pro vlastníky a věřitele. V závěru bylo provedeno ocenění podniku metodou účetní hodnoty za účelem porovnání s oceněním metodou diskontovaného cash flow.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses