Promotion a management hudebních klubových scén vybraných států střední Evropy - Šubrt, Daniel; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Kubaš, Mario, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce pojednává o české klubové hudební scéně v kontextu transformace podoby hudebního průmyslu v posledních letech. V první části jsou popsány trendy hudebního trhu ve světě a v ČR. Druhá část práce je věnována specifikům managementu a promotion české hudební scény na klubové úrovni, jsou zde definovány klasické modely kontraktů mezi umělci, manažery, nahrávacími společnostmi a dalšími subjekty. V následující části jsou pak rozebrány možnosti vícezdrojového financování klubové hudební scény. V dalších dvou kapitolách jsou charakterizovány kulturní politiky Rakouska a Německa se zaměřením na kreativní průmysly a místní klubové scény. Poslední část práce se věnuje modelaci projektu organizace se zaměřením na hudební export a promotérskou činnost.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses