Migrace obyvatel České republiky jako investice do lidského kapitálu - Navrátilová, Kateřina; Macáková, Libuše, 1955-; Breňová, Lubomíra, 1948-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem diplomové práce je definovat stěžejní problémy mezinárodní migrace coby investice do lidského kapitálu obyvatel České republiky, rozpoznat, které země a z jakých důvodů jsou v rámci mezinárodní migrace z pohledu českého občana atraktivní a nabídnout celkový pohled na migrační potenciál české společnosti. Za účelem splnění tohoto cíle je nejprve v metodologické části práce popsána problematika lidského kapitálu a migrace z hlediska svého teoretického základu a shrnuty informace o historické, současné i budoucí migrační situaci obyvatel České republiky. V analytické části jsou poté na základě odpovědí respondentů na vytvořený dotazník zjišťovány jak názory, zkušenosti, přínosy a motivy osob, kteří o emigraci uvažují, tak těch, kteří se již ze zahraničí vrátili, v současné době se za hranicemi nacházejí či o emigraci nikdy neuvažovali.
Vedoucí práce: Libuše Macáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses