Ocenění podniku Hopi Popi, a.s. - Zapletal, Jan; Kislingerová, Eva, 1950-; Plaček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce oceňuje společnost HOPI POPI, a.s. k datu 1. 3. 2015. Účelem ocenění společnosti Hopi Popi popcorn a.s. je zjištění výsledné hodnoty podniku pro potřeby případného externího investora a pro lepší informovanost vlastníků o hospodaření společnosti. Výsledná hodnota podniku je vyčíslena pomocí výnosové metody volných peněžních toků ve variantě "entity". Diplomová práce je rozdělena do dvou hlavních částí, na část teoreticko-metodologickou a na část analytickou. Teoretická část popisuje základní pojmy, principy a postupy ocenění, které budou využity při stanovení výsledné hodnoty a při volbě metody ocenění. Analytická část se věnuje zpracování strategické a finanční analýzy, predikci generátorů hodnoty, tvorbě predikce budoucího finančního vývoje a stanovení výsledné hodnoty kapitálu pomocí výnosové metody DCF "entity". Výsledná hodnota vlastního kapitálu podniku stanovená použitou metodou je ve výši 69 047 426 Kč. Závěr práce shrnuje průběžné výsledky, hodnotí splnění cíle práce a uvádí možnosti uplatnění závěrů práce v praxi.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses