Finanční analýza podniku Schindler CZ, a.s. - Šimek, Martin (2015)
V této práci bude cílem vytvořit finanční analýzu podniku Schindler CZ, a.s. v letech 2009 - 2013. Práce je rozdělena na část teoretickou, ve které jsou vysvětleny použité metodiky, které jsem si vybral pro zhodnocení situace podniku. V další části, praktické, jsou vybrané ukazatele aplikovány a následně komentovány s ohledem na výsledek výpočtů. Tato část se skládá z vertikální a horizontální analýzy, poměrových ukazatelů, ukazatelů rentability, ukazatelů zadluženosti, ukazatelů likvidity a ukazatelů aktivity. Dále je použit ukazatel EVA (ekonomická přidaná hodnota) a následně jsem se pokusil společnost porovnat s odvětvím. Závěrem jsem shrnul poznatky a pokusil se navrhnout doporučující opatření pro zlepšení finanční situace.