Poslední změny trendů na pojistném trhu - Šťastná, Vendula; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Bártová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce pojednává o posledních změnách trendů na pojistném trhu. V první části práce seznamuje čtenáře s implementací regulatorních projektů na pojistném trhu. Popisuje vývoj regulace v pojišťovnictví po finanční krizi zejména v rámci Evropské unie a České republiky a rozebírá regulatorní projekt Solvency II. Ve druhé části upozorňuje na nové změny v produktech a vývoji životního a neživotního pojištění. Navíc zde čtenáři naleznou vztah mezi penzijním připojištěním a penzijní reformou v České republice. V závěru práce se nachází prognóza dalšího vývoje na pojistném trhu.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses