Alternativní tresty - Vacuška, Lukáš (2015)
Bakalářská práce pojednává o alternativních trestech v českém trestním právu. První část se věnuje vysvětlení pojmu a účelu trestů a alternativních trestů, uvádí výhody a nevýhody alternativních trestů a podává přehled o jejich využití. Druhá část se podrobně věnuje právní úpravě vybraných druhů alternativních trestů. Poslední část je tvořena vlastním výzkumem, který se týká povědomí a názorů českých občanů na alternativní tresty.