Ocenění závodu Poděbradka, a.s. - Hollý, Michal (2015)
Tato diplomová práce si klade za cíl odhadnout tržní hodnotu závodu Poděbradka, a.s. ke dni 31.12. 2013. Práce je rozdělena do dvou logických celků -- části teoretické a praktické. Část teoretická obecně popisuje principy, teorie a obecně uznávané způsoby oceňování závodů dle metod užívaných v České republice i ve světě. Část praktická na tuto teorii navazuje a rozšiřuje ji při její aplikaci. Vzhledem k rozsahu práce bude provedeno ocenění pouze dvěma výnosovými metodami, a to metodou diskontovaného cash flow ve variantě equity, používanou především v angloamerické oceňovací praxi a metodou kapitalizovaných čistých výnosů, metodou používanou v oceňovací praxi německé. Práce je zakončena výrokem stanovujícím zjištěnou tržní hodnotu.