Finanční analýza společnosti Gama Group a.s. - Magersteinová, Daniela (2015)
Cílem této bakalářské práce je komplexně zanalyzovat společnost Gama Group a.s. pomocí vybraných nástrojů. Analýza je prováděna za roky 2009 -- 2013. Využity jsou absolutní ukazatele a soustava poměrových ukazatelů, do kterých patří ukazatele rentability, aktivity, likvidity a zadluženosti. Rentabilita vlastního kapitálu je podrobena pyramidovému rozkladu DuPont. Pozornost je věnována i ukazateli ekonomické přidané hodnoty. V závěrečné části je společnost porovnána s odvětvím, ve kterém podniká. V samotném závěru jsou shrnuty výsledky analýzy a na základě nich jsou stanoveny doporučení pro případné nedostatky.