Finanční analýza společnosti Gama Group a.s. - Magersteinová, Daniela; Čámská, Dagmar; Plaček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem této bakalářské práce je komplexně zanalyzovat společnost Gama Group a.s. pomocí vybraných nástrojů. Analýza je prováděna za roky 2009 -- 2013. Využity jsou absolutní ukazatele a soustava poměrových ukazatelů, do kterých patří ukazatele rentability, aktivity, likvidity a zadluženosti. Rentabilita vlastního kapitálu je podrobena pyramidovému rozkladu DuPont. Pozornost je věnována i ukazateli ekonomické přidané hodnoty. V závěrečné části je společnost porovnána s odvětvím, ve kterém podniká. V samotném závěru jsou shrnuty výsledky analýzy a na základě nich jsou stanoveny doporučení pro případné nedostatky.
Vedoucí práce: Dagmar Čámská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses