Analýza rodinných financí vybraných zaměstnanců a cesty z dluhů - Kratochvílová, Pavla (2014)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou zadlužených zaměstnanců ve vybrané společnosti a hledáním cest, jak těmto zaměstnancům pomoci. Hlavním cílem této práce je analýza současného stavu ve vybrané společnosti z pohledu exekucí zaměstnanců a na jejím základě navrhnout řešení, která by napomohla ke zlepšení finanční situace zaměstnanců. Dílčími cíli jsou definování důvodů zadlužení a vyhodnocení úrovně finanční gramotnosti vybraných zaměstnanců. Práce je rozdělena do dvou částí, na část teoretickou a analytickou. Metody, které jsou použity k řešení práce, jsou, analýza, polostrukturovaný rozhovor, písemné dotazování a sekundární analýza dokumentů.