Analýza efektivnosti leteckých dopravců dle typu vlastnictví v zemích EU v období 2005–2013 - Plíva, Jan; Štípek, Vladimír, 1986-; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá vlivem státního vlastnictví na letecké dopravce působící v zemích EU. Státem vlastněné letecké společnosti jsou v bakalářské práci porovnány pomocí finanční analýzy a vybraných ukazatelů efektivnosti provozu se společnostmi soukromými. Na dílčích výsledcích je nejprve zkoumán předpoklad o nižší finanční efektivnosti státních podniků, který je na základě finanční analýzy potvrzen. Další předpoklad o nižší provozní produktivitě státních dopravců však nebyl prokázán, jelikož státní společnosti procházejí v posledních letech důkladnými restrukturalizacemi. Přínosem práce je zhodnocení vlivu státního vlastnictví, jak z finančního, tak i z provozního hlediska sledovaných společností.
Vedoucí práce: Vladimír Štípek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses