Finanční analýza Pivovaru Jihlava, a.s. - Mášová, Lucie; Špička, Jindřich, 1981-; Kubíček, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem této bakalářské práce s názvem "Finanční analýza společnosti Pivovar Jihlava, a.s." je zhodnotit finanční situaci této společnosti na základě provedené finanční analýzy za období 2008 -- 2013 a porovnat její situaci jak s odvětvím, tak s konkurenční firmou. Finanční analýza je zpracována pro účely vlastníků, tedy se zaměřením na dosahování zisku společnosti a hodnoty pro vlastníky. Zdrojem informací pro vypracování potřebných výpočtů jsou veřejně dostupné účetní výkazy a výroční zpráva dané společnosti a výkazy společností zahrnutých ve srovnání. Pro analýzu podniku byla použita horizontální a vertikální analýza rozvahy, bilanční pravidla, působení finanční páky, analýza poměrových ukazatelů, ekonomické přidané hodnoty, srovnání podniku s odvětvím, mezipodnikové srovnání a užití bankrotních a bonitních modelů. V závěru práce je shrnutí nejdůležitějších výsledků a případná doporučení ke zlepšení finanční situace a celkového finančního zdraví společnosti Pivovar Jihlava, a.s. Celkový finanční stav Pivovaru Jihlava, a.s. hodnotím spíše pozitivně. Ačkoli jihlavský pivovar zatím nepřináší přidanou hodnotu svým vlastníkům, hodnoty poměrových ukazatelů jsou kladné a relativně stabilní. Akvizice s Pivovary Lobkowicz Group, a.s. byla úspěšná a jihlavský pivovar zachránila před likvidací. Největší slabou stránkou Pivovaru Jihlava, a.s. je vysoká doba inkasa pohledávek a nízká rentabilita vlastního kapitálu.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses