Regulace účetnictví v EU - Koblasová, Zuzana; Skálová, Jana, 1967-; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem bakalářské práce je podat přehled hlavních změn, které přináší nová Směrnice evropského parlamentu 2013/34 EU. Nejprve se zaměřujeme na obecný výklad regulace účetnictví, její cíle a všeobecnou charakteristiku uživatelů, kterých se regulace týká a také na jednotlivé účetní modely. Následně se zabýváme samotnou směrnicí, změnami direktiv, které jsou upraveny či zrušeny a rovněž její transpozicí, které je věnována celá jedna kapitola. Součástí práce je i zákon o účetnictví a komentáře odborníků, zejména asociace certifikovaných účetních, kteří se směrnicí zabývají.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses