Daňové aspekty nájmu, leasingu a obdobných vztahů - Kubátová, Tereza (2015)
Cílem bakalářské práce je charakteristika nejvýznamnějších daňových aspektů nájmu, leasingu a obdobných vztahů. Obdobným vztahem je míněn pacht. Úvodní kapitola se věnuje nájmu, leasingu a pachtu z pohledu soukromého práva. Druhá kapitola obsahuje podrobnou úpravu těchto institutů v dani z příjmů. Třetí kapitola se zabývá zdaněním nájmu, leasingu a pachtu dle daně z přidané hodnoty a silniční daně. Poslední kapitola je zaměřena na komparaci vybraných daňových aspektů dle české a slovenské legislativy.