Daňové aspekty nájmu, leasingu a obdobných vztahů - Kubátová, Tereza; Marková, Hana, 1950-; Vybíral, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem bakalářské práce je charakteristika nejvýznamnějších daňových aspektů nájmu, leasingu a obdobných vztahů. Obdobným vztahem je míněn pacht. Úvodní kapitola se věnuje nájmu, leasingu a pachtu z pohledu soukromého práva. Druhá kapitola obsahuje podrobnou úpravu těchto institutů v dani z příjmů. Třetí kapitola se zabývá zdaněním nájmu, leasingu a pachtu dle daně z přidané hodnoty a silniční daně. Poslední kapitola je zaměřena na komparaci vybraných daňových aspektů dle české a slovenské legislativy.
Vedoucí práce: Hana Marková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses