ANALÝZA PERSONÁLNÍHO MANAGEMENTU VE VZDĚLÁVACÍCH ZAŘÍZENÍCH - Dobrovolný, Michael (2015)
Diplomová práce se zabývá personálním managementem ve veřejné správě se zaměřením na vzdělávací zařízení. Lidské zdroje ve školách tvoří základ pro kvalitní a efektivní fungování těchto zařízení. Cílem diplomové práce je analýza a zhodnocení personálního managementu na vybraných školách v okrese Chrudim včetně stanovení doporučení pro zlepšení současné situace. Teoretická část diplomové práce se zabývá postavením úředníka a pro porovnání i zaměstnance vzdělávacího zařízení. Dále se zabývá jednotlivými činnostmi personálního managementu, přičemž vychází nejenom z odborné literatury, ale také především ze zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání. Praktická část diplomové práce vychází z materiálů, poskytnutých školami, na základě kterých bylo provedeno zhodnocení dané problematiky a navrženo doporučení.