ANALÝZA PERSONÁLNÍHO MANAGEMENTU VE VZDĚLÁVACÍCH ZAŘÍZENÍCH - Dobrovolný, Michael; Vláčil, Jan, 1943-; Kořínek, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce se zabývá personálním managementem ve veřejné správě se zaměřením na vzdělávací zařízení. Lidské zdroje ve školách tvoří základ pro kvalitní a efektivní fungování těchto zařízení. Cílem diplomové práce je analýza a zhodnocení personálního managementu na vybraných školách v okrese Chrudim včetně stanovení doporučení pro zlepšení současné situace. Teoretická část diplomové práce se zabývá postavením úředníka a pro porovnání i zaměstnance vzdělávacího zařízení. Dále se zabývá jednotlivými činnostmi personálního managementu, přičemž vychází nejenom z odborné literatury, ale také především ze zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání. Praktická část diplomové práce vychází z materiálů, poskytnutých školami, na základě kterých bylo provedeno zhodnocení dané problematiky a navrženo doporučení.
Vedoucí práce: Jan Vláčil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses