Financování, účetnictví a hospodaření zákonného spolku Junák-český skaut v časové řadě let 2010-2014 - Martinec, Šimon (2015)
Bakalářská práce se zabývá hospodařením, financováním a vedením účetnictví zákonného spolku Junák -- český skaut. V úvodu je charakterizováno postavení neziskových organizací podle původní právní úpravy a změny související se zavedením účinnosti Nového občanského zákoníku. Práce dále pojednává o organizační struktuře Junáka, normách upravující hospodaření v Junáku a popisuje jednotlivé oblasti hospodaření této organizace. Blíže se zaměřuje na hospodaření základních organizačních jednotek Junáka, kterými jsou střediska. Závěrečná část je věnována praktické ukázce finančních výkazů skautského střediska "Lesní Moudrost" Dobřichovice v návaznosti na rozbor a hodnocení změn jednotlivých veličin ve sledovaném období.