Československo-britské obchodní vztahy v šedesátých letech 20. století - Janoštík, Tomáš; Szobi, Pavel, 1983-; Soukup, Jaromír, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Hlavním cílem předkládané bakalářské práce je popis a analýza československo-britských obchodních vztahů od meziválečného období až do brzkých 70. let dvacátého století s dominantním zaměřením na 60. léta. Problematika je zkoumaná v širším dějinném kontextu se zaměřením na změny obchodních vztahů během meziválečného období, období po únoru 1948 a během problematických 50. let, postupně se uvolňujících 60. let a během normalizačního procesu počátkem 70. let. Autor v závěru potvrzuje základní hypotézu, že 60. léta byla obdobím obnovování a zlepšování obchodních styků Československa s Velkou Británií. Pozdější obchodní vztahy byly velmi silně ovlivněny centrálně plánovanou ekonomikou a politikou ČSSR i členstvím Československa v RVHP.
Vedoucí práce: Pavel Szobi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses