Ekonomické a politické souvislosti odstoupení československého pohraničí v roce 1938 - Burianová, Tereza; Váňa, Daniel; Dufek, Pavel, 1968-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce analyzuje ekonomické problémy a důsledky, které vyvstaly v souvislosti s politickou situací a vyklizením pohraničních oblastí Československa v roce 1938 a zjišťuje jejich dopady pro vnitrozemí republiky. V teoretické části charakterizuje politické události doprovázející studovanou problematiku a ekonomickou situaci před vznikem druhé republiky. V praktické části rozebírá problémy související s migrací obyvatel, zejména se zaměřením na nezaměstnanost, která se zvýšila jen v prvních měsících po odstoupení pohraničí. Zároveň se v praktické části věnuje otázkám ztráty území, která významně ovlivnila československé hospodářství, způsobila jeho závislost na Německu a v konečných důsledcích byla jednou z příčin zániku druhé republiky.
Vedoucí práce: Daniel Váňa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses