Ocenění podniku (obchodního závodu) společnosti Meas CZ, s.r.o. - Hubová, Tereza (2015)
Cílem diplomové práce je stanovení tržní hodnoty podniku MEAS CZ, s.r.o. k 31. 12. 2013. Diplomová práce je rozdělena do pěti částí. První část obsahuje formální náležitosti ocenění a charakteristiku společnosti. Na úvodní část navazuje strategická analýza, kde je vymezen relevantní trh a postavení oceňovaného podniku na tomto trhu. Výsledkem je prognóza tržeb oceňovaného podniku. Další část se zabývá finanční analýzou, která má za úkol zhodnotit finanční zdraví podniku. Dále následuje analýza a prognóza generátorů hodnoty a následné sestavení finančního plánu. Na závěr je provedeno ocenění pomocí výnosové metody DCF Entity a tržního porovnání.