Ocenění podniku (obchodního závodu) společnosti Meas CZ, s.r.o. - Hubová, Tereza; Maříková, Pavla, 1965-; Krch, Přemysl; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem diplomové práce je stanovení tržní hodnoty podniku MEAS CZ, s.r.o. k 31. 12. 2013. Diplomová práce je rozdělena do pěti částí. První část obsahuje formální náležitosti ocenění a charakteristiku společnosti. Na úvodní část navazuje strategická analýza, kde je vymezen relevantní trh a postavení oceňovaného podniku na tomto trhu. Výsledkem je prognóza tržeb oceňovaného podniku. Další část se zabývá finanční analýzou, která má za úkol zhodnotit finanční zdraví podniku. Dále následuje analýza a prognóza generátorů hodnoty a následné sestavení finančního plánu. Na závěr je provedeno ocenění pomocí výnosové metody DCF Entity a tržního porovnání.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses