Účetnictví státní správy v porovnání s účetnictvím podnikatelských subjektů - Macáková, Kamila (2015)
Bakalářská práce se zabývá hlavními rozdíly mezi účetnictvím státního sektoru a podnikatelských subjektů. Začátek práce pojednává o právních předpisech, které jsou v současné době platné v České republice v oblasti účetnictví, a dále se zaměřuje na účetní reformu ve veřejném sektoru, která velmi změnila účetnictví státní správy. Hlavním cílem práce je identifikovat podstatné rozdíly v účetnictví obou subjektů, proto je další část práce zaměřená na rozdíly v účetních metodách a postupech, které jsou vyobrazeny na modelových příkladech a schématech. Závěr práce tvoří srovnání účetní závěrky organizační složky státu a akciové společnosti.