Účetnictví státní správy v porovnání s účetnictvím podnikatelských subjektů - Macáková, Kamila; Takáčová, Hana, 1952-; Nováková, Štěpánka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá hlavními rozdíly mezi účetnictvím státního sektoru a podnikatelských subjektů. Začátek práce pojednává o právních předpisech, které jsou v současné době platné v České republice v oblasti účetnictví, a dále se zaměřuje na účetní reformu ve veřejném sektoru, která velmi změnila účetnictví státní správy. Hlavním cílem práce je identifikovat podstatné rozdíly v účetnictví obou subjektů, proto je další část práce zaměřená na rozdíly v účetních metodách a postupech, které jsou vyobrazeny na modelových příkladech a schématech. Závěr práce tvoří srovnání účetní závěrky organizační složky státu a akciové společnosti.
Vedoucí práce: Hana Takáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses