Plánování nástupnictví v organizaci - Babíčková, Kateřina (2015)
Diplomová práce se věnuje tématu plánování nástupnictví v organizaci. Teoretická část je zaměřena na vymezení základních principů plánování nástupnictví a popisuje související oblasti personální práce. Dále pojednává o vlivu a významu plánování nástupnictví pro organizaci a o procesu zavádění systému do organizace. Další část práce poskytuje informace o přístupu firem v České republice k oblasti plánování nástupnictví na základě provedeného dotazníkového šetření. Praktická část práce představuje společnost Kooperativa pojišťovna a.s. a analyzuje její systém plánování nástupnictví. Práce navrhuje možnosti zlepšení tohoto systému na základě teoretických poznatků a zjištěných přístupů jiných firem.