Didaktická analýza učiva o finančním majetku v účetnictví s využitím případové studie - Pospíšil, Zdeněk (2015)
Bakalářská práce se zabývá analýzou učiva o krátkodobém finančním majetku v prvním koncentrickém okruhu v předmětu účetnictví na obchodních akademiích. Práce byla rozdělena do dvou větších částí. První, teoretická část, se věnuje postavením účetnictví v podnikatelské sféře, ale i předmětu vyučovaného na obchodních akademiích, tzn., popisu-je cíle, kompetence, rozdělení učiva a také základní implementaci didaktiky ve výuce účetnictví. Ve druhé části práce, tedy praktické části, je provedena analýza návrhu učiva krátkodobého finančního majetku, jehož součástí je mnou vytvořená případová studie na procvičování.