Srovnání ekonomického vývoje jednotlivých zemí Visegradské čtyřky od roku 2000. - Hluší, Lenka (2015)
Cílem této práce je komparace ekonomického vývoje jednotlivých státu Visegrádské čtyřky (České republiky, Maďarska, Polska a Slovenské republiky) od roku 2000 do roku 2014. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na popsání jednotlivých makroekonomických ukazatelů, které jsou následně využívány v praktické části. Mezi klíčové ukazatele patří hrubý domácí produkt, míra inflace a míra nezaměstnanosti. V praktické části jsou teoretické poznatky využity v praxi pro srovnání makroekonomického vývoje. Kapitoly jsou rozděleny podle jednotlivých ukazatelů a následně dále členěny podle daných států. V závěru práce je shrnutí a zhodnocení jak vývojových tendencí jednotlivých států, tak vývoj v rámci Visegrádské čtyřky.