Srovnání ekonomického vývoje jednotlivých zemí Visegradské čtyřky od roku 2000. - Hluší, Lenka; Breňová, Lubomíra, 1948-2025; Šumpíková, Markéta, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem této práce je komparace ekonomického vývoje jednotlivých státu Visegrádské čtyřky (České republiky, Maďarska, Polska a Slovenské republiky) od roku 2000 do roku 2014. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na popsání jednotlivých makroekonomických ukazatelů, které jsou následně využívány v praktické části. Mezi klíčové ukazatele patří hrubý domácí produkt, míra inflace a míra nezaměstnanosti. V praktické části jsou teoretické poznatky využity v praxi pro srovnání makroekonomického vývoje. Kapitoly jsou rozděleny podle jednotlivých ukazatelů a následně dále členěny podle daných států. V závěru práce je shrnutí a zhodnocení jak vývojových tendencí jednotlivých států, tak vývoj v rámci Visegrádské čtyřky.
Vedoucí práce: Lubomíra Breňová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses