Rozdiely vo výkonnosti českých rodinných a nerodinných firiem - Gergelyová, Nina (2015)
Táto bakalárska práca popisuje problematiku rodinných firiem a zameriava sa na ich výkonnostné rozdiely s nerodinnými firmami. Prvá časť pojednáva teoreticky o definíciách rodinného podniku, o ich postavení vo svete a hlavne v Českej republike, a o ich teoretickej výkonnosti. V druhej časti práce sa porovnávajú výkonnostné parametre najväčších českých rodinných spoločností s ich nerodinnými konkurentmi. Metodika druhej praktickej časti pozostáva z práce s databázou programu Albertina a v závere z výpočtu párového T-testu. Cieľom sú zistenia rozdielov databázových výstupov daných výkonnostných ukazovateľov.