Rozdiely vo výkonnosti českých rodinných a nerodinných firiem - Gergelyová, Nina; Machek, Ondřej, 1985-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Táto bakalárska práca popisuje problematiku rodinných firiem a zameriava sa na ich výkonnostné rozdiely s nerodinnými firmami. Prvá časť pojednáva teoreticky o definíciách rodinného podniku, o ich postavení vo svete a hlavne v Českej republike, a o ich teoretickej výkonnosti. V druhej časti práce sa porovnávajú výkonnostné parametre najväčších českých rodinných spoločností s ich nerodinnými konkurentmi. Metodika druhej praktickej časti pozostáva z práce s databázou programu Albertina a v závere z výpočtu párového T-testu. Cieľom sú zistenia rozdielov databázových výstupov daných výkonnostných ukazovateľov.
Vedoucí práce: Ondřej Machek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses