Obchodování na devizových trzích - teoretická vychodiska, praktické zkušenosti - Hladík, Lukáš (2015)
Hlavním cílem této práce je shrnutí teoretických a empirických přístupů k obchodování na devizových trzích. V práci jsme se také zaměřili na nejnovější obchodní strategie, kterými je možno se řídit. Jako první je probírána Teorie efektivních trhů, která je jednou z nejdiskutovanějších teorií v souvislosti s obchodováním na trzích. Především jde o koncept, který je teoretickým základem uvažování o mechanismech finančních trhů. Následně jsou představeny klasické přístupy, jako je technická, fundamentální a také psychologická analýza. V praktické části jsme prozkoumali vztah mezi spotovým a forwardovým kurzem měnového páru EUR/CZK. Závěrem jsme diskutovali představené obchodní strategie, které by za předpokladu správného použití, měly být schopny uživateli, přinášet nadprůměrné zhodnocení jeho vložených finančních prostředků.