Obchodování na devizových trzích - teoretická vychodiska, praktické zkušenosti - Hladík, Lukáš; Makovský, Petr, 1985-; Pošta, Vít, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Hlavním cílem této práce je shrnutí teoretických a empirických přístupů k obchodování na devizových trzích. V práci jsme se také zaměřili na nejnovější obchodní strategie, kterými je možno se řídit. Jako první je probírána Teorie efektivních trhů, která je jednou z nejdiskutovanějších teorií v souvislosti s obchodováním na trzích. Především jde o koncept, který je teoretickým základem uvažování o mechanismech finančních trhů. Následně jsou představeny klasické přístupy, jako je technická, fundamentální a také psychologická analýza. V praktické části jsme prozkoumali vztah mezi spotovým a forwardovým kurzem měnového páru EUR/CZK. Závěrem jsme diskutovali představené obchodní strategie, které by za předpokladu správného použití, měly být schopny uživateli, přinášet nadprůměrné zhodnocení jeho vložených finančních prostředků.
Vedoucí práce: Petr Makovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses