Vliv medializovaných událostí na ceny akcií fotbalových klubů - Matoušek, Roman; Stroukal, Dominik, 1987-; Nikolovová, Pavla, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato práce analyzuje vliv medializovaných událostí na ceny akcií fotbalových klubů. K tomu byla použita metoda event study a regresní model. Medializovanými událostmi byla významná vítězství v soutěžích nebo korupční aféra v italském fotbale. Práce zjistila, že některé události ovlivňují chování investorů, například korupční aféra v italském fotbale či výhra FC Porto ve finále Ligy mistrů. Teorie efektivních trhů nebyla vyvrácena. Dále bylo zjištěno, že fanoušci -- investoři reagují na výsledky svého týmu, především pak překvapivou výhru a gólový rozdíl. Vyšší množství akcií je obchodováno v sezóně než mimo ni.
Vedoucí práce: Dominik Stroukal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses