Ekonomické, provozní a ekologické porovnání nákladních vozidel Scania využívajících různá paliva - Turek, Lukáš; Novák, Radek, 1960-; Koubek, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato práce se zabývá problematikou používání různých paliv u nákladních vozů značky Scania a je členěna na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány základní pojmy týkající se tématu. Mezi ty nejdůležitější patří pojmy spojené s dopravou a přepravou, kategorizace a druhy vozidel, ekologizace silniční dopravy či financování. V návaznosti na praktickou část je také kladen velký důraz na vybrané druhy paliv, jejich výrobu, výhody a nevýhody. V praktické části je nejprve představena firma Scania a jednotlivé produkty a služby, které tato firma nabízí. Dále jsou v této části obecně analyzovány nabídky motorizací firmou Scania pro jednotlivé druhy paliv, a to včetně technických doporučení. Závěr praktické části je věnován konkrétním vybraným vozidlům, u kterých bylo provedeno nejen finanční porovnání, ale také porovnání z hlediska vlivu na životní prostředí či provozních omezení. Cílem práce je porovnat nákladní vozy značky Scania provozovaných na naftu, bionaftu a na stlačený zemní plyn.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses